Julsnapsen!
Jag ville testa att göra egen snaps till jul och jag är ju inte den som bara kan testa ett sätt, så det blev fem olika snapsar till julbordet. Tror knappast att vi kommer att dricka allt men det är kul med olika smaker och alla kan hitta sin favorit! Blev även en effektfull gå-bort-present till min vän!
Silat och klart idag, och testat av min egen privata testpanel! Och jag fick fullpoäng! ;)
Recepten hittar ni längre ner på sidan!

Tappat på fina flaskor med personliga etiketter!
Blåbärssnaps
3dl frysta Blåbär
4dl Brännvin Special
3dl frysta Blåbär
4dl Brännvin Special
Fick stå svalt en vecka, sila och häll upp!
Ingefär-Citron-Limesnaps (Detta är helt mitt egna påhitt, och det blev väldigt gott!)
1 bit skalad Ingefära (Storlek som två sockerbitar ca)
Skal från en Citron
Skal från en Lime
7 hela svartpepparkorn
1 msk honung
5dl Brännvin Special
Skala Ingäfära, Citron och Lime med en potatisskalare, ej det vita på skalet på citrusen. Tryck ner allt i en flaska och häll över Brännvin Special, låt stå svalt en vecka, sila och häll upp!
Clementin-Kanel Snaps
Skala och strimla två stycken Clementiner
Pillra ner strimlorna i en flaska och tillsätt en kanelstång och 5dl Brännvin Special. Låt stå svalt 3-4 dagar, sila och häll upp!
Citron-Vaniljsnaps
Skalet av en Citron
En halv vaniljstång
1msk socker
4 dl Brännvin Special
Blanda och låt stå svalt en vecka, sila och häll upp.
Bäskadroppar
En kvist Malört
4dl Bränvinn Special
1 sockerbit
Och en liten, liten svätt cognac... ;)
Låt stå svalt minst en vecka, sila och häll upp..
Visste ni att snaps ska egentligen drickas rumstempererat för att få fram den rätta smaken!?
Väl smaka!
V